Wij zijn gespecialiseerd in volgende zaken:

Sanitair

Zowel nieuwbouw als renovatie
U kan ons inschakelen voor sanitaire projecten in zowel nieuwbouw als renovatie. Geen project is voor ons te klein of te groot. Wilt u beroep doen op ons om volledig nieuw sanitair te laten plaatsen of eerder voor een vervanging van een enkele kraan? Wij komen langs!

 

Sanitair laten plaatsen voor een volledig gerenoveerde badkamer
Wij bieden een volledig gamma voor uw badkamer. Kies bij ons uw bad, douche, lavabo of wc voor uw badkamerrenovatie. De vakkundige plaatsing nemen we graag op ons.

Wij plaatsen of vervangen uw sanitaire leidingen, installeren kranen en plaatsen baden, douches, lavabo’s, wc’s… Ontdek alle mogelijkheden in de showroom van onze leveraciers.

Verwarming

Condensatieketel
Een verwarmingsketel gaat ongeveer 15 jaar mee. Is je ketel aan vervanging toe? Dan kan je die eenvoudig vervangen door een nieuwe condensatieketel op stookolie of aardgas. Dit type ketel kan in tegenstelling tot lagetemperatuurketels meer warmte vrijmaken, waardoor je minder brandstof nodig hebt en bespaart op je energiefactuur. 

Warmtepomp
Een warmtepomp is ook een duurzaam alternatief als je het combineert met PV-panelen. Je hebt elektriciteit nodig om de compressor aan te drijven. Met PV-panelen op je dak wek je zelf de elektriciteit voor je warmtepomp op. Voor de rest maakt een warmtepomp gebruik van de warmte uit water, de bodem of lucht. Er bestaan dus verschillende soorten:

• Lucht-luchtwarmtepomp: de prijsvriendelijkste oplossing

• Lucht-waterwarmtepomp: deze behaalt al een hoger rendement

• Grond-waterwarmtepomp (geothermisch): het meest efficiënt, maar ook het duurst

Ventilatie

De richting van luchtcirculatie is altijd dezelfde: toevoer langs de droge ruimtes en dan vervolgens via doorvoeropeningen, in de vorm van binnenmuurroosters of kieren onder de deuren, naar de natte ruimtes.
Daar wordt de lucht afgevoerd.
Naargelang die toevoer en afvoer natuurlijk of mechanisch gebeurt, onderscheiden we vier verschillende systemen om gecontroleerd te ventileren: A, B, C en D.

  • Systeem A: natuurlijke toe- en afvoer Bij systeem A gebeurt de luchtcirculatie op natuurlijke wijze aan de hand van klimatologische drukverschillen.
De lucht komt de woning binnen via regelbare toevoeropeningen (RTO’s) in ramen, muren of dak. Deze RTO’s zijn regelbaar in die zin dat je ze wat meer kan openen of sluiten.
Zo vermijd je dat je ventilatie in overdrive gaat op winderige dagen.
Bepaalde RTO’s zijn zelfregelend: ze bepalen zelf hoeveel lucht ze binnen laten.  In de natte ruimtes verdwijnt de vervuilde lucht via regelbare afvoeropeningen (RAO) in een verticaal kanaal dat boven het dak uitmondt.

 

Systeem B: mechanische toevoer, natuurlijke afvoer De afvoer gebeurt op dezelfde manier als bij het voorgaande systeem, maar de toevoer vindt ‘mechanisch’ plaats met behulp van ventilatoren.
Dit systeem wordt amper toegepast in woningen.

 

Systeem C: natuurlijke toevoer, mechanische afvoer De toevoer vindt net zoals bij systeem A plaats met RTO’s.
De afvoer gebeurt echter mechanisch via afvoeropeningen (AO) met extractieventielen in de natte ruimtes.
Zo’n ventiel bestaat uit een filter die de lucht zuivert en een geluidsdemper die het lawaai van de installatie tot een minimum beperkt.

Binnen de systemen C is er ook een categorie vraaggestuurde ventilatie.
Bij die systemen gebeurt de afvoer op een gecontroleerde manier en enkel als het nodig is.
Via ingebouwde sensoren (vocht, temperatuur, beweging en CO²) wordt het extractiedebiet aangepast aan de werkelijke woonsituatie.

 

Systeem D: mechanische toe- en afvoer Bij systeem D gebeurt alles mechanisch: zowel de toevoer van verse lucht als de afvoer van vervuilde lucht.
Dat betekent dat er ook een dubbel kanalennet nodig is: één voor de toevoer met toevoeropeningen (TO) in de droge ruimtes en één voor de afvoer in de natte ruimtes met AO’s.

Het grote voordeel is dat het systeem volledig regelbaar is: je kan een goed evenwicht bereiken tussen aan- en toevoer.
Daarom wordt het systeem D ook wel ‘balansventilatie’ genoemd.

Duurzame
Technieken

De normen voor hernieuwbare energie worden telkens strenger. Als je vandaag bouwt of verbouwt, is verplicht om gebruik te maken van duurzame energie, afkomstig uit de lucht, de grond of de zon. Dit is niet alleen milieuvriendelijk maar ook kostenbesparend.
 
Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, de grond of het water. Dit is een zuinige, milieuvriendelijke manier om je woning te verwarmen en om warm water te verkrijgen. Daar de warmte van verschillende bronnen kan komen, zijn er dus ook verschillende soorten warmtepompen. Omdat het rendement van deze warmtepompen zeer hoog ligt, is de investering zeker de moeite waard.
 
Een andere vorm van hernieuwbare energie is de zonneboiler. Hierbij wordt de zon gebruikt om je water op te warmen. Zonnepanelen worden verbonden met de zonneboiler, zodat het water in de boiler opwarmt waardoor je dus gebruik kan maken van gratis energie van de zon. Ook bij de zonneboiler hangt het rendement af van type boiler.

Dakbedekking

EPDM is uitermate geschikt voor de renovatie van platte of lichthellende daken.In de meeste gevallen leggen we de synthetische rubberfolie over de bestaande, versleten roofing zodat deze gewoon kan blijven liggen. Wanneer nodig verwijderen we de roofing.Kampt u met waterlekken of wenst u een betere dakisolatie?

Aarzel niet en kies voor een nieuwe dakbedekking in EPDM. Wij renoveren daken van 0,5 tot meer dan 500 m².

Zinkwerken

Ook het zinkwerk dat bij een dak hoort is bij ons in bekwame handen. Van zinken daken en gevels over afwateringen, hanggoten, dakgoten en dakkapellen, bij Dré Weterings kan u zeker zijn van vakmanschap. Zowel bij nieuwbouw als bij renovaties zorgen wij ervoor dat uw Zinkwerken tot in de puntjes in orde zijn. Wij werken met alle soorten zink en zorgen steeds voor een oplossing op maat voor uw woning. Bij alle Zinkwerken die wij verzorgen kan u zeker zijn van een optimale kwaliteit en afwerking.

Zelfbouwers

ZELFBOUW MET ONDERSTEUNING voor SANITAIR – VERWARMING – VENTILATIE
Wij stellen volledige zelfbouwpakketten voor u samen,  uniek en op maat van uw wensen.Wij staan u met raad en daad bij tijdens de werkzaamheden en u krijgt van ons technische ondersteuning van A tot Z: legplan op maat, technische fiches, gratis professioneel gereedschap, professionele uitleg en onze klanten kunnen GRATIS gebruik maken van perskoppelingen.

IN FASEN afhalen van uw zelfbouw met ondersteuning project
Een bijkomend voordeel is dat u het materiaal ook kan afhalen in fasen. Zo kunt u rustig op uw eigen tempo werken en betaalt u enkel de afgehaalde goederen!

Onze vaste partners